SUP TOFU SEAFOOD
Bahan-bahan :
1 ketul tofu telur
2 ekor sotong (dipotong bulat)
6 ekor udang (dibuang kulit)
Sedikit carrot (potong nipis)
Sedikit daun bawang
1 biji telur
2 cawan air
2 sudu besar tepung jagung (dibancuh dgn sedikit air)
1 ketul kiub pati ayam
1 sudu kecil garam
1 ulas bawang putih
Sedikit minyak
Cara :
Goreng tofu hingga sedikit garing dan ketepikan. Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau. Masukkan air, udang, sotong, tofu, carrot dan kiub pati ayam. Setelah mendidih masukkan telur dan kacau rata. Akhir sekali masukkan garam dan tepung jagung. Hiaskan dengan daun bawang.
8:54 PM
|
Labels:
seafood
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment