KEK COKLAT
Bahan-bahan : ( saiz 10 inci )
2 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan gula perang
Bahan A :
1 sudu kecil vanila
1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B :
2 sudu kecil sodium bicarbonate
1 sudu kecil baking powder
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum
* Topping *
1/2 bar coklat masakan van hauten
2 sudu besar susu pekat
2 sudu besar minyak masak
3 sudu besar air
coklat rice (tabur sebagai hiasan)
Cara :
Pukul telur hingga kembang. Masukkan gula dan pukul hingga gula hancur. Kemudian masukkan minyak masak. Masukkan bahan A. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi. Gaul sehingga sebati. Bakar pada suhu 180C selama 45 minit atau sehingga masak. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai cair. Tuang ke atas kek yg dah sejuk. Kemudian taburkan coklat rice.
6:45 PM
|
Labels:
kek
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment